Diabetesteam

Het JKZdiabetesteam is hét gespecialiseerde team van het Juliana Kinderziekenhuis dat kinderen en jong volwassenen met diabetes type 1 en type 2 behandelt en begeleidt. Het JKZdiabetesteam biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg en ondersteuning bij vragen en problemen. In het multidisciplinair team werken kinderartsen, kinderdiabetesverpleegkundigen, diëtisten, een psychologe, gezinsbegeleidster, kinderverpleegkundigen en doktersassistenten nauw met elkaar samen.

Het doel van de behandeling en begeleiding is het voorkomen van acute en chronische complicaties.

Uitgangspunten behandeling en begeleiding:

  • Zorg op maat
  • Kwaliteit van leven waarborgen
  • Zelfmanagement bevorderen
  • Zo normaal mogelijke ontwikkeling doorlopen
  • Multidisciplinair team
  • 24 uurs bereikbaarheid
  • Zorg wordt verleend op grond van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) standaard (2013)
  • Zorg wordt verleend volgens NDF goedgekeurde richtlijnen afgeleid van de herziene ISPAD richtlijnen (2014)
  • NIAZ accreditatie is aanwezig

Het Multi Disciplinaire JKZdiabetesteam bestaat uit de volgende professionals:

Bij een goede behandeling behoort regelmatig contact met alle zorgprofessionals. Dat betekent dat elk kind met diabetes minimaal 4 maal per jaar bij het JKZdiabetesteam op controle komt. Tijdens dit bezoek zijn de afspraken bij de kinderarts, kinderverpleegkundige en diëtist gebundeld.

Het JKZdiabetesteam vindt het belangrijk om advies te geven die zorgt voor een optimale diabetes regulatie. Essentieel is een goede voorbereiding op de afspraak. Dat betekent dat het HbA1c waarde in het bloed bekend moet zijn voor de afspraak. Dit is met het nieuwe HbA1c-apparaat snel te meten. Daarnaast beschikt het JKZdiabetesteam over een geavanceerd automatiseringpakket. Deze maakt het mogelijk om meters en pompen thuis op de computer uit te lezen en te delen met de behandelaars . Natuurlijk blijft het papieren dagboekje gehandhaafd voor de liefhebbers.

Zilveren Kruis Achmea

Het JKZdiabetesteam van het Juliana Kinderziekenhuis is in het bezit van het Pluscertificaat Achmea Diabeteszorg Kinderen.

 

Contact

Diabetesteam 
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000 (algemene nummer)

image_3006Meer informatie