Eczeemspreekuur

De dermatologen en kinderartsen houden, samen met een gespecialiseerd verpleegkundige, in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) een speciaal eczeemspreekuur voor kinderen.

Waarom een eczeemspreekuur?

Eczeem kan veel impact hebben op het dagelijks leven. Vooral de jeuk is erg hinderlijk, waardoor kinderen gaan krabben. Door de jeuk kunnen kinderen vaak slecht slapen. Door het krabben kunnen de plekken opengaan en pijnlijk worden. Om eczeem te behandelen zijn meestal langdurige behandelingen met intensieve begeleiding noodzakelijk.

Om de chronische ontstekingsziekte beter te behandelen werkt de dermatoloog samen met de kinderarts. Zo kunnen ze kinderen met eczeem een behandeling op maat geven. Daarnaast worden de ouders en het kind begeleid door de eczeemverpleegkundige die hen voorlichting en adviezen geeft. Uit deze speciale aanpak is het eczeemspreekuur ontstaan.

Wat gebeurt er tijdens het eczeemspreekuur?

  • Dermatoloog en kinderarts onderzoeken samen uw kind en maken een behandeling op maat. Daarna komt uw kind een aantal keer per jaar op controle bij de dermatoloog om te kijken of de behandeling goed werkt.
  • De eczeemverpleegkundige geeft voorlichting en adviezen aan ouders hoe ze eczeem kunnen behandelen.
  • Ouders kunnen tijdens het eczeemspreekuur vragen stellen en hun verhaal en ervaringen delen.
  • Als het nodig is kan de dermatoloog een psycholoog of diëtist inschakelen voor advies of aanvullende behandeling.

Verwijzing

Heeft uw kind last van eczeem? Vraag dan aan uw huisarts om een verwijzing naar een dermatoloog van het Juliana Kinderziekenhuis. Alleen dermatologen verwijzen door naar het eczeemspreekuur.
 

Eczeemspreekuur

[Vlnr] Anne-Moon van Tuyll, Laura Zoutenbier en Mayke Pilon-Houtappel en kinderarts Laura Visser (niet op de foto) werken als team samen om patiënten met eczeem de beste behandeling te kunnen geven

Gerelateerde specialismen

Gerelateerde links