Kindergeneeskunde

Zilveren Kruis AchmeaHet specialisme Kindergeneeskunde richt zich op de medische zorg van zuigelingen en kinderen. Binnen het Juliana Kinderziekenhuis worden kinderen van 0 tot en met 16 jaar behandeld.

De vakgroep Kindergeneeskunde van het HagaZiekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis, streeft naar kwalitatief hoogwaardige, goed toegankelijke en vernieuwende zorg voor het zieke en bedreigde kind in de regio Den Haag en omstreken. Deze zorg vindt plaats in een veilige, en volledig op het kind en diens ouders/verzorgers ingerichte omgeving. Opleiding, onderwijs en onderzoek in de kindergeneeskunde maken hier onderdeel vanuit.

Zwaartepunten

Kinderartsen werken op een breed terrein van voorkomende ziektebeelden. De patiëntenzorg binnen het Juliana Kinderziekenhuis kent 5 zwaartepunten:

  • algemene acute kindergeneeskunde
  • kinderendocrinologie
  • kindermaag-, darm- en leverziekten
  • kinderlongziekten
  • neonatologie

Verder bestaan er meerdere aandachtsgebieden (kindercardiologie, kinderhematologie en kinderoncologie, kindernefrologie, kinderreumatologie) en is een aantal multidisciplinaire teams actief voor de volgende ziektebeelden: cystic fibrosis, Down syndroom, eetproblemen, bronchopulmonale dysplasie, ontwikkelingsstoornissen, obesitas, craniofaciale afwijkingen (schisisteam) en incontinentie bij kinderen.