Obesitasteam - Haagse Maatjes

Voor de behandeling van ernstig overgewicht (obesitas) werkt een aantal specialismen binnen het Juliana Kinderziekenhuis met elkaar samen in het Obesitasteam Haagse Maatjes. Dit team bestaat uit een kinderarts, een diëtist, een fysiotherapeut, een psycholoog en een maatschappelijk werker/ouderbegeleider.

Doe de test

Wie twijfelt aan zijn gewicht of dat van zijn kinderen, kan de test doen. En wie niet zo goed weet wat elke dag nodig is aan eten en drinken om gezond te blijven, kijkt hier.

Haagse Maatjes

Voor kinderen (vanaf 10 jaar) en jongeren met ernstig overgewicht kan het behandelprogramma Haagse Maatjes in het Juliana Kinderziekenhuis een uitkomst bieden. Iedereen die daar met een verwijzing binnenkomt, ziet eerst de kinderarts. Deze kijkt of het behandelprogramma Haagse Maatjes een goede keuze is voor kind of jongere of dat misschien een andere behandeling meer geschikt is.

Contactavonden

Als is gekozen voor het behandelprogramma Haagse Maatjes, heeft het kind of de jongere met diens ouders / verzorgers eerst 2 ochtenden een afspraak met het team, dat bestaat uit een diëtist, een fysiotherapeut en een kinderpsycholoog. Na deze twee individuele bezoeken volgen 7 groepsbehandelingen met leeftijdsgenoten. Op deze middagen worden de kinderen/jongeren alleen verwacht en leren zij alles over gezond eten, gezond bewegen en leren zij zich weerbaar op te stellen. De ouders of verzorgers leren tijdens de contactavonden ook alles over gezond eten en gezond bewegen en het begeleiden van hun kind daarin.

Praktische informatie en aanmelden

Youz Den Haag - Leggelostraat (voorheen De Jutters) - tel: 088 358 83 99

Contact

Obesitasteam - Haagse Maatjes 
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 7215

image_3006Meer informatie