2018

HagaZiekenhuis leidt vier nieuwe gespecialiseerd verpleegkundigen op

28 maart 2018

De afdeling Verloskunde van het Haga Juliana Geboortecentrum is vier gespecialiseerd verpleegkundigen rijker. Michelle, Suzanne Sloot, Fleur en Suzanne van der Burg hebben er een pittig jaar opzitten, maar namen onlangs hun welverdiende diploma in ontvangst. Als gespecialiseerd obstetrieverpleegkundige hebben zij nu meer verantwoordelijkheden en mogen zij (hoog)complexe zorg verlenen.

Het was een pittig jaar om naast werken ook nog te studeren, maar Suzanne Sloot vond het wel erg leuk: "Het is fijn dat ik nu meer verdieping heb in de ziektebeelden, waardoor ik makkelijker en beter kan handelen en voorlichten."
De aanwezigheid van veel collega's maakte de diplomering nog specialer en waardevoller. "Wij werken in een groot, maar hecht team. Het is mooi om zo'n jaar dan met elkaar af te sluiten en te vieren."

In Nederland is een tekort aan (gespecialiseerd) verpleegkundigen. Ook het HagaZiekenhuis heeft hiermee te maken. Dit kan ertoe leiden dat de opnamecapaciteit niet maximaal kan worden benut omdat er niet voldoende gekwalificeerd personeel is. De afdeling Verloskunde maakt met deze vier nieuwe kanjers een flinke stap in de goede richting.

Alle vier de verpleegkundigen waarderen dat zij een opleiding mochten volgen en zich konden specialiseren in hun vakgebied. Dat is niet vanzelfsprekend, want de druk op de afdeling is in zo'n jaar ook groter.
Fleur: "Ik was op zoek naar meer verdieping in mijn vakgebied. De opleiding heeft mij dit gebracht. Het was een leerzaam jaar, waarin vrije dagen soms moesten worden ingeruild voor studieboeken. De verantwoordelijkheid die ik nu draag, in combinatie met de kennis die ik heb opgedaan door ervaring en opleiding, maakt dat ik mij heb ontwikkeld."

De toegenomen verantwoordelijkheid ervaart Suzanne van der Burg als grootste verandering.
"Ondanks dat ik al 5 jaar op de verloskunde werk, heb ik het afgelopen schooljaar enorm veel geleerd. Ik ben nu eindverantwoordelijk en kan beter meedenken met de artsen en verloskundigen."
Michelle wilde tijdens haar werkzaamheden altijd al graag weten waarom ze een bepaalde handeling uitvoerde en wat de gedachte erachter was. Tijdens de opleiding heeft ze die verdieping gevonden: "Mijn kennis, het klinisch redenen bij ziektebeelden en mijn verantwoordelijkheid zijn enorm toegenomen."

 

Nieuwsoverzicht

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook