2018

Herhaalmedicatie nu ook uit kluizenkast bij HagaApotheek op te halen

21 november 2018

De HagaApotheek heeft er een extra service bij: de kluizenkast. Vanaf nu kunnen patiënten en medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week, geneesmiddelen (gekoeld en niet gekoeld) ophalen. Een nummertje trekken is niet meer nodig. Maarten Ploeger, beherend apotheker van de HagaApotheek, is blij met deze nieuwe service.

Op 19 november deed Eline van der Eijk van de afdeling Fertiliteit de openingshandeling. Door een haalcode in te voeren opende een kluis waarin dit keer een doosje chocolaatjes lag.

Wie kunnen hiervan gebruikmaken?

"We starten deze service voorlopig alleen voor patiënten van de afdelingen Fertiliteit en MDL. Het is de bedoeling de service in de toekomst uit te breiden naar meerdere afdelingen", aldus Maarten Ploeger.

Patiënten met een herhaalrecept waar geen bijbetaling aan verbonden is, kunnen van de kluisjes gebruikmaken. Maarten Ploeger: "Een herhaalrecept heeft weinig toelichting meer nodig, want de patiënt kent de werking en het gebruik van deze medicijnen. Voorwaarde is wel dat je als patiënt  ingeschreven staat bij de HagaApotheek."

Hoe werkt het systeem voor patiënten?

Patiënten van de afdelingen Fertiliteit en MDL kunnen aan hun behandelend arts in het ziekenhuis aangeven dat zij hun medicijnen in de kluis willen ophalen. De arts noteert het mobiele telefoonnummer en de woorden 'ophalen kluis' op het herhalingsrecept en stuurt het door naar de HagaApotheek. Terwijl de apotheek de medicijnen in orde maakt, kan de patiënt wachten in de espressobar, in restaurant HagaPlaza of op een van de banken in de lichtstraat. De patiënt krijgt binnen een halfuur een sms met een haalcode om de medicijnen uit de kluis op te halen.

Meer weten? Bekijk de korte handleiding.

 

Apotheek 2

 

Nieuwsoverzicht

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook