2018

JongHaga organiseert gratis kerstdiner voor ouderen

12 december 2018

Genieten van een heerlijk diner en de zangkunsten van een artsenkoor. Het kan dinsdag 18 december in het HagaZiekenhuis. JongHaga, de jongerenorganisatie van het ziekenhuis, organiseert een gratis kerstdiner voor oudere patiënten en wijkbewoners. Zo’n 150 gasten mogen aanschuiven.

"Kerst is een tijd van warmte, gezelligheid en samenzijn. We hebben veel oudere patiënten en ook in de omwonende wijken wonen veel senioren. Voor deze groep willen we dit jaar iets leuks organiseren", zegt Najla van Veen, voorzitter van JongHaga."We vinden het belangrijk om voor ouderen te zorgen, ook als ze niet ziek zijn."

Het kerstdiner is helemaal gratis. "Onze gasten wacht een hele leuke avond. Ze worden thuis opgehaald en weer weggebracht als ze dat fijn vinden", zegt arts-onderzoeker en bestuurslid Daphne Peeters. "Tussen de gangen door is er een koor dat grotendeels uit artsen bestaat. Dat is toch geweldig?"

Sokken

Om de actie mogelijk te maken, verkocht JongHaga zelfontworpen sokken aan collega's. "Het kerstdiner brengt niet alleen ouderen samen", zegt Najla. "Het zorgt ook voor een groot saamhorigheidsgevoel in het HagaZiekenhuis. In 2 weken tijd gingen er 1000 paar sokken over de toonbank. Veel collega's hebben aangegeven te willen helpen tijdens het diner. Daar zijn we ontzettend blij mee."

JongHaga kan rekenen op de hulp van gemeente Den Haag en welzijnsorganisaties in de regio.

150 gasten

Er is 18 december ruimte voor zo'n 150 gasten. "De aanmeldingen druppelen binnen, maar er kunnen nog mensen bij. Iedereen die wel wat gezelschap kan gebruiken, is van harte welkom. Je bent zo oud of jong als je je voelt. "

Wilt u zich opgeven voor het kerstdiner? Stuur dan een mail naar jong@hagaziekenhuis.nl. We nemen dan spoedig contact met u op.
 

Nieuwsoverzicht

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook