2018

Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg

05 juli 2018

Omdat het Mammateam van het HagaZiekenhuis voldoet aan de vereiste criteria kreeg het opnieuw een roze lintje voor de zorg aan patiënten met borstkanker.

Het Haga Mammateam levert de hoogst mogelijke kwaliteit die patiënten van de borstkankerzorg kunnen en mogen verwachten. Ilse Jannink en Jos Merkus, 2 van de 3 chirurg-oncologen voor borstkankeroperaties,  zijn trots op het multidisciplinaire behandelteam en het opnieuw behaalde lintje. "De behandeling van patiënten met borstkanker verandert voortdurend. We lopen daarin voorop in de ontwikkelingen in Nederland. Met steeds nieuwe, minder invasieve chirurgische behandelingen en gepersonaliseerde aanvullende behandelingen worden de vooruitzichten voor patiënten met borstkanker voortdurend beter. Het aantal patiënten dat een borstsparende behandeling kan krijgen neemt daardoor nog steeds toe, met betere resultaten. En voor hen bij wie een sparende behandeling geen veilige optie is kan ook steeds vaker een direct borstreconstructie worden verricht. Dat willen wij onze patiënten ook bieden. Intensieve samenwerking tussen alle oncologische behandelaren is daarvoor essentieel. Borstkankerchirurgen, radiologen, pathologen, medisch oncologen, radiotherapeuten, plastisch chirurgen,  en gespecialiseerd verpleegkundigen dragen allemaal hun deel bij aan de optimale behandeling van iedere patiënt. Daarbij zijn de persoonlijke wensen van de patiënt extreem belangrijk."

Behandelplan op maat

"De onderzoeksresultaten bespreken we in het team. Tijdens dit overleg maken we samen een behandelplan op maat voor de patiënt. Een persoonlijke aanpak vinden wij belangrijk, want elke borsttumor is anders en elke patiënt is uniek. Alle behandelingen zijn beschikbaar."

Samen met de patiënt wordt het behandelplan besproken en wordt gekozen voor de best passende behandeling, daarbij rekening houdend met de kwaliteit van leven. "Iedere patiënt van de Mammapoli krijgt een eigen 'zorgpad', dat bestaat uit zorgvuldig uitgedachte stappen. De verpleegkundig specialisten en mammacare verpleegkundigen zijn hierbij van onschatbare waarde. Zij begeleiden de patiënt tijdens iedere stap en ze zijn het vaste aanspreekpunt. Zij geven antwoorden op alle mogelijke vragen."

Goede keuze

Doel van de Monitor Borstkankerzorg is een (mogelijke) patiënt inzicht te bieden in de borstkankerzorg van een ziekenhuis. Hierbij combineert het de ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Patiënten kunnen zo een goede keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden. Alle gegevens staan op de Monitor Borstkankerzorg.

 

Nieuwsoverzicht

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook