Tijdelijke woonvoorziening in voormalig pand JKZ

11 oktober 2018

De gemeente Den Haag heeft het plan tijdelijke woonruimte te ontwikkelen in het voormalige pand van het Juliana Kinderziekenhuis voor mensen ‘zonder een dak boven hun hoofd’. Het HagaZiekenhuis is bereid deze ruimte beschikbaar te stellen. Deze woonvoorziening blijft voor maximaal 2 jaar. De gemeente wil dat de eerste bewoners nog dit jaar hun tijdelijke woonruimte kunnen betrekken.

Wat merken patiënten en medewerkers hiervan?

Patiënten en medewerkers zullen weinig tot niets van deze woonvoorziening merken. Er komt een eigen ingang in het oude JKZ. Patiënten en medewerkers blijven de gebruikelijke ingangen van de locatie Sportlaan gebruiken. De toegang tot de afdeling Dialyse vanuit het voormalige JKZ wordt voor de bewoners geblokkeerd.

Maatschappelijk betrokken

Door de leegstaande ruimte tijdelijk aan de gemeente ter beschikking te stellen, draagt het HagaZiekenhuis bij aan de verlichting van een maatschappelijk vraagstuk. De gemeente Den Haag wil de opvang en begeleiding van daklozen in onze stad verbeteren. Een grote groep mensen verblijft nu noodgedwongen in de nachtopvang, omdat er voor hen geen passende (vervolg)huisvesting is. De komende jaren worden - verspreid over de stad - nieuwe, kleinschalige woonvoorzieningen gerealiseerd. Het is de verwachting dat de bewoners die straks in het voormalige JKZ gehuisvest worden  binnen een jaar kunnen verhuizen naar een andere, meer zelfstandige woonvorm.

Meer Informatie: www.denhaag.nl/opvangsportlaan

Nieuwsoverzicht

januari 2018februari 2018maart 2018april 2018mei 2018juni 2018juli 2018augustus 2018september 2018oktober 2018november 2018december 2018

• Volg ons op Twitter