BREEAM-NL Excellent certificaat

Het HagaZiekenhuis kreeg op 18 mei 2016 als
eerste ziekenhuisBREEAM-NL Excellent certificaat in Nederland het BREEAM-NL
Excellent certificaat voor de opgeleverde nieuwbouw
van het ziekenhuis. Het  certificaat is een erkenning
voor de duurzaamheid van de nieuwbouw, met daarin
onder meer het Juliana Kinderziekenhuis en het OK-complex.

De nieuwbouw is klaar voor de toekomst: door de constructie en de plaatsing van installaties is het gebouw relatief eenvoudig aan te passen. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Ook wordt er gebruik van een warmtepomp, een goed ventilatiesysteem en ledverlichting. Deze en (heel) veel meer maatregelen hebben geleid tot een gezond, comfortabel en duurzaam gebouw en dat heeft zich vertaald in het certificaat Excellent, de op één na hoogste categorie binnen BREEAM.

BREEAM is nationaal en internationaal hét keurmerk om de duurzame prestaties van gebouwen, sloopprojecten en gebieden te beoordelen. BREEAM-NL wordt beheerd en ontwikkeld door de Dutch Green Building Council (DGBC). Deze stichting is een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Meer informatie: www.dgbc.nl.

Welk specialisme?

Deze accreditatie geldt voor de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis, waarin zijn ondergebracht: het Juliana Kinderziekenhuis, het Geboortehotel Haga, het Ronald McDonald Huis, de operatiekamers en een aantal poliklinieken.

Hoe lang is de accreditatie geldig?

Het Haga kreeg het certificaat op 18 mei 2016. Omdat het gaat om een certificaat voor een opgeleverd gebouw, is het in principe onbeperkt geldig.