HKZ-keurmerk

HKZ-KeurmerkMet dit keurmerk tonen de afdelingen Dialyse, Hemofiliecentrum, hiv-behandelcentrum en de poliklinische apotheek van het HagaZiekenhuis aan dat intern de zaken goed op orde zijn. Dat de patiënt principieel centraal wordt gesteld en dat er voortdurend wordt gewerkt aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

De afdelingen voldoen aan de HKZ-normen. HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar. Om dit keurmerk te verkrijgen zijn de afdelingen getoetst door een erkende onafhankelijke Certificatie Instelling.

Welke specialismen?

Het predicaat is uitgereikt aan de specialismen Dialyse, Hemofiliecentrum, hiv-behandelcentrum en de poliklinische apotheek in de Lichtstraat.

Hoe lang is het keurmerk geldig?

De afdeling Dialyse heeft het keurmerk sinds 2002 en is steeds opnieuw gecertificeerd. Het certificaat is geldig tot en met mei 2020. Het hiv-behandelcentrum heeft het certificaat voor het eerst verkregen op 11 mei 2016. Het is drie jaar geldig, tot 11 mei 2019. Het certificaat van de poliklinische apotheek is geldig tot september 2019.