Samenwerkingsverbanden

Het Juliana Kinderziekenhuis werkt samen met diverse organisaties om uw kind een zo aangenaam mogelijk verblijf en goede (psychosociale)zorg te bieden. Naast zorg voor uw kind biedt het Juliana Kinderziekenhuis uw gezin de mogelijkheid om dichtbij uw opgenomen kind te zijn.

Ronald McDonald Huis

Op de derde verdieping van het Juliana Kinderziekenhuis is het Ronald McDonald Huis gevestigd. Hier kunt u met uw gezin logeren zolang de opname van uw kind in het ziekenhuis duurt.
In het Ronald McDonald Huis krijgt uw gezin een eigen kamer met badkamer, tv en internet. Daarnaast kunt u gebruikmaken van gemeenschappelijke faciliteiten, zoals de zit/eetkamer, keuken, speelhoek en wasruimte. Lees meer over het Ronald McDonald Huis Den Haag.

Stichting De Jutters (centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie)

In sommige situaties heeft uw kind extra psychosociale zorg nodig. Deze zorg is aanvullend op de medische zorg. Het Juliana Kinderziekenhuis werkt hiervoor nauw samen met het team van De Jutters. Dit team bestaat uit gezondheidszorgpsychologen, maatschappelijk werkers/ouder-begeleiders en kinderpsychiaters. Het team werkt zowel in het Juliana Kinderziekenhuis als op de nabije locatie Dr. van Welylaan.
De psychologen en maatschappelijk werkers zijn aanwezig bij patiëntenbesprekingen in het Juliana Kinderziekenhuis en maken deel uit van de multidisciplinaire transmurale zorgteams voor diabetes- en CF-patiënten. Ook wordt nauw samengewerkt bij onder andere eetproblemen, obesitas en zindelijkheidsproblemen. Lees meer over De Jutters.

Stichting Vrienden Juliana Kinderziekenhuis

De Stichting Vrienden van het JKZ helpt het kinderziekenhuis om het verblijf van een kind zo prettig mogelijk te laten verlopen. De Stichting zamelt geld in voor projecten die niet uit het reguliere (zorg)budget betaald kunnen worden. Zo worden alle extra voorzieningen voor kinderen, van speelgoed tot een tienerkamer, door de donateurs van de Stichting Vrienden JKZ mogelijk gemaakt. Lees meer over de Stichting Vrienden JKZ.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein