Te zien/doen in het Juliana Kinderziekenhuis


35739522010_42e 36f 15ae _o (1)

In het Juliana Kinderziekenhuis hoor en zie je alles over de zorg voor zieke kinderen.

  • De Neonatologie is een afdeling waar te vroeg geboren kinderen extra zorg nodig hebben. De verpleegkundigen demonstreren hoe je een te vroeg geboren kind in de couveuse moet verzorgen.
  • Een behandeling is voor een kind niet altijd leuk. Met afleidingstechnieken proberen we het kind tijdens een behandeling af te leiden. Bijvoorbeeld een ritje naar de OK. Dat wordt bijna een feestje in een van de Tesla auto's. Onderweg is er een interactieve wand met diverse spelletjes.
  • Voor aanstaande moeders (en vaders) is het goed te weten hoe de mooie verloskamers van het Haga Juliana Geboortecentrum eruit zien. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt zien hoe het echo- of CTG-apparaat (weeënregistratie) werkt en waarvoor deze worden gebruikt.
  • Na de bevalling is het mogelijk om bij te komen in het Geboortehotel Haga
  • Heeft u het mooie Ronald McDonaldhuis van binnen wel eens gezien? Ouders van opgenomen kinderen kunnen hier even op adem komen in de huiskamer. En ze kunnen er zelfs blijven slapen.
  • Voor kinderen is er heel veel te beleven: je kunt een 'paspoort' ophalen en daarna via een speurtocht stempels ophalen bij wegen, meten, oefenen met luier verschonen, bloeddruk meten en temperatuur opmeten. Die komen allemaal in je eigen 'paspoort' te staan. Of misschien vind je het wel spannend om als dokter of zuster op de foto te gaan of in een operatiepak. Die foto krijg je ook mee.
  • Hoe is het met het gehoor? De audiometristen van KNO meten het graag op. Je kunt ze vinden in het Juliana Kinderziekenhuis.
  • Heb je een pop met buikpijn of een knuffel met een gebroken poot? Neem die dan mee. Want poppendokter Rogier en poppenchirurg Myna zijn er ook.  

  • Kinderen vinden het spannend om gips te krijgen. Ook dat kan op de open dag. De gipsmeesters van de Gipskamer zijn er al klaar voor. Je kan zelfs een mooie kleur kiezen. De gipskamer is aan het begin van de lichtstraat op de 1e etage. Volg gewoon de borden.

27218490198_d 7f 6f 3ae 9a _z

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein