De dagbehandeling

Smiley _brons 36

Voorbereiding thuis

Neem voor uw kind een knuffel of vertrouwd speelgoedje mee naar het ziekenhuis. Vergeet niet de zuigfles mee te nemen als dit nodig is. Oudere kinderen kunnen een boek, muziek of DVD meenemen. Het is verstandig om sieraden thuis te laten.
Trek uw kind makkelijke en goed wasbare kleding aan. Doe lang haar in een staart of vlecht. Kinderen mogen geen nagellak op hebben. Aan de kleur van de nagels lezen de artsen namelijk het zuurstofgehalte in het bloed af. Lees meer in de folders: Dagbehandeling Juliana Kinderziekenhuis (PDF) en Uw kind in het ziekenhuis - Tips vóór, tijdens en na de opname.

Aanbrengen EMLA-crème

Minstens 1 uur voor de operatie brengt u de verstrekte EMLA-crème op beide handruggen van uw kind aan. Deze crème verdooft de huid, zodat uw kind de prik van het infuusnaaldje voor de narcose minder voelt. Een uitgebreide instructie voor het aanbrengen van de crème kunt u zien in onderstaand filmpje. De instructie staat ook in de  folder: Dagbehandeling Juliana Kinderziekenhuis (PDF).

 

In het ziekenhuis

In het ziekenhuis melden u en uw kind zich bij de receptie. Daarna neemt u plaats in de wachtkamer van de afdeling Dagbehandeling. U hoeft u niet te melden en wordt opgehaald door de verpleegkundige. Deze geeft uitleg over de narcose en de gang van zaken op de afdeling.
Het kan voorkomen dat er een wachttijd is. Dit komt door spoedoperaties of uitloop van het programma.

De operatie

Uw kind krijgt een operatiejas aan met drukknopen op de rug.  De onderbroek of luier mag worden aangelaten, de overige kleding gaat uit. Als uw kind wordt geopereerd door een KNO-arts krijgt het geen operatiejas aan. Makkelijke, goed wasbare, kleding is dan prima.

Als de operatiekamer een seintje geeft, wordt uw kind daarheen gebracht. Een van de ouders mag erbij blijven tot de narcose is toegediend. Een medewerker van het ziekenhuis loopt ook mee.
Bij uw kind wordt eerst een infuus aangebracht. Via het infuus wordt het narcosemiddel voor de narcose toegediend. Nadat uw kind in slaap is gebracht, brengt een medewerker u weer naar de afdeling Dagbehandeling.

Keurmerken

De dagbehandeling van het Juliana Kinderziekenhuis heeft de Bronzen Smiley behaald.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein