Operatie

In sommige gevallen is uw kind opgenomen omdat het geopereerd moet worden. Gaat het om een geplande opname, dan kreeg u bij een eerder bezoek aan de polikliniek een folder mee met informatie over de behandeling. Bovendien bent u met uw kind naar het anesthesiespreekuur geweest voor het vooronderzoek. Tijdens dit vooronderzoek is uw kind lichamelijk onderzocht en is beoordeelt of de gezondheid van uw kind de behandeling onder narcose toelaat. De anesthesioloog heeft met u besproken hoe uw kind narcose krijgt toegediend en heeft daarvoor uw toestemming gevraagd.

Op de afdeling wordt uw kind verder voorbereid op de operatie. Onze medisch pedagogische medewerkers doen dit zoveel mogelijk op het leeftijdsniveau van uw kind. Als uw kind aan de beurt is, wordt uw kind naar de operatiekamer gebracht. Een van de ouders mag erbij blijven tot de narcose is toegediend, ook in een spoedsituatie. Als u zelf aanwezig bent als uw kind onder narcose wordt gebracht, kunt u uw kind steunen door zo rustig mogelijk te zijn. Dat heeft een positieve invloed op uw kind.

Uw kind valt doorgaans al tijdens het inspuiten van het slaapmiddel in slaap. Als uw kind in slaap is, gaat u met de verpleegkundige terug naar de verpleegafdeling.

Na de operatie gaat uw kind naar de uitslaapkamer waar een van de ouders dan ook naar toe wordt gebracht. Deze ouder blijft bij het kind tot het terug naar de verpleegafdeling mag. Als alles naar wens is verlopen brengt de verpleegkundige u en uw kind terug naar de verpleegafdeling. In uw aanwezigheid kan het daar verder wakker worden. Meer informatie vindt u in de folder: 'Opname voor een operatie'.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein