Espressobar Haga

Pal naast de hoofdingang locatie Leyweg bevindt zich de espressobar.  Ook hier is iedereen van harte welkom,   personeel, patiënten, bezoekers, en buurtbewoners. De espressobar is eveneens een gastvrije ontmoetingsplek in een prettige lichte omgeving. In de eerste zeven maanden van het bestaan ervan zijn er al meer dan 50.000 bezoekers geweest.

Espressobar

In de espressobar zijn o.a. verkrijgbaar:

  • diverse soorten koffie (Peeze) en thee (Plukkruidje)
  • frisdranken
  • verse vruchtensappen
  • zoete versnaperingen
  • gebak
  • saucijzenbroodjes (firma Boheemen)

Strippenkaart voor koffie / thee

Bent u een koffie- of theeliefhebber? In de espressobar kunt u voor € 22,50 een strippenkaart kopen. Deze is goed voor 12 kopjes koffie, cappuccino of thee. Het is ook mogelijk om een strippenkaart met 6 strippen te kopen voor € 11,25. U kunt de strippenkaart niet gebruiken voor andere producten, zoals taart en saucijzenbroodjes.

Openingstijden espressobar

Maandag t/m vrijdag: 07.00 - 20.30 uur
Zaterdag en zondag: 09.30 - 20.30 uur         
Feestdagen: 11.00 - 20.30 uur

PIN Logo

Betalen

U kunt in de espressobar alleen met PIN betalen.
De prijzen van de producten staan vermeld op bordjes in de espressobar.

Leuke weetjes

Vermelding AD top-100

De espressobar heeft vier maanden na de opening al een vermelding gekregen in de top-100 van de AD-koffietest 2013. We stonden op de 41e plaats. Dit is bijzonder, omdat het HagaZiekenhuis als enige ziekenhuis in deze landelijke lijst voorkomt.

Duurzame koffie(Peeze)

Peeze logo

In de espressobar schenken we koffie van het merk Peeze. De koffie die het Nederlandse bedrijf levert, is voor bijna 100% ecologisch geteeld met aandacht voor de leefomstandigheden van de telers.

De koffie die wij van ze afnemen, draagt het Rainforest Alliance keurmerk. Dit betekent dat er strenge eisen aan de teelt zijn op het gebied van milieu, herbebossing, afvalbeheer, waterbescherming en arbeidsomstandigheden. De werknemers op de plantages moeten bijvoorbeeld minstens het minimumloon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen.

De koffie wordt vervolgens gebrand in een branderij in Arnhem. Daarbij wordt veel minder water en energie verbruikt dan gebruikelijk. Deze koffiebranderij is een van de meest moderne en milieuvriendelijke ter wereld.

Duurzame thee(Plukkruidje)

Plukkruidje logo

De espressobar serveert verse kruidenthee van Plukkruidje.  Deze wordt op natuurlijke wijze geteeld met respect voor mens en natuur. Plukkruidje heeft als eerste een assortiment verse kruidenthee op de markt gebracht en wil meer mensen de waarde van verse kruiden laten ontdekken. Het bedrijf kweekt en plukt  de kruiden zelf en volgt biologische grondbeginselen. De kruiden van Plukkruidje groeien in oeroude grond. Goede rustige groeiomstandigheden zorgen voor sterke planten.

Nog meer duurzaamheid

In de espressobar zijn de bekertjes en roerstaafjes biologisch afbreekbaar, suiker en melk zijn biologisch.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein