Espressobar JKZ

In de hal in het Juliana Kinderziekenhuis bevindt zich de espressobar. Hier is iedereen van harte welkom, personeel, patiënten, bezoekers, en buurtbewoners. Deze espressobar heeft haar assortiment speciaal afgestemd op kinderen en hun ouders.

Espressobar -jkz

In de espressobar zijn o.a. verkrijgbaar:

•    diverse soorten koffie (Peeze) en thee (Plukkruidje)
•    dranken (appelsientje, dubbel fris, fristi, chocomel en overige frisdranken)
•    gezonde artikelen zoals appels, snoep tomaatjes/komkommer en fruitsalades
•    kindergebak zoals petit fours, cup cakes, maccarrons, tompoezen en appelgebak
•    koeken en zakjes chips
•    warme gerechten zoals een tosti en een kaas- of saucijzenbroodje

Strippenkaart voor koffie / thee

Bent u een koffie- of theeliefhebber? In de espressobar kunt u voor € 22,50 een strippenkaart kopen. Deze is goed voor 12 kopjes koffie, cappuccino  of thee. Het is ook mogelijk om een strippenkaart met 6 strippen te kopen voor € 11,25. U kunt de strippenkaart niet gebruiken voor andere producten, zoals taart en saucijzenbroodjes.

Openingstijden espressobar

Maandag t/m vrijdag: 08.00 - 17.00 uur

PIN Logo

Betalen

U kunt in de espressobar alleen met PIN betalen.
De prijzen van de producten staan vermeld op bordjes in de espressobar.

Leuke weetjes

Duurzame koffie(Peeze)

Peeze logo

In de espressobar schenken we koffie van het merk Peeze. De koffie die het Nederlandse bedrijf levert, is voor bijna 100% ecologisch geteeld met aandacht voor de leefomstandigheden van de telers.

De koffie die wij van ze afnemen, draagt het Rainforest Alliance keurmerk. Dit betekent dat er strenge eisen aan de teelt zijn op het gebied van milieu, herbebossing, afvalbeheer, waterbescherming en arbeidsomstandigheden. De werknemers op de plantages moeten bijvoorbeeld minstens het minimumloon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen.

De koffie wordt vervolgens gebrand in een branderij in Arnhem. Daarbij wordt veel minder water en energie verbruikt dan gebruikelijk. Deze koffiebranderij is een van de meest moderne en milieuvriendelijke ter wereld.

Duurzame thee(Plukkruidje)

Plukkruidje logo

De espressobar serveert verse kruidenthee van Plukkruidje.  Deze wordt op natuurlijke wijze geteeld met respect voor mens en natuur. Plukkruidje heeft als eerste een assortiment verse kruidenthee op de markt gebracht en wil meer mensen de waarde van verse kruiden laten ontdekken. Het bedrijf kweekt en plukt  de kruiden zelf en volgt biologische grondbeginselen. De kruiden van Plukkruidje groeien in oeroude grond. Goede rustige groeiomstandigheden zorgen voor sterke planten.

Nog meer duurzaamheid

In de espressobar zijn de bekertjes en roerstaafjes biologisch afbreekbaar, suiker en melk zijn biologisch.

Contact

Algemeen
Juliana Kinderziekenhuis

Telefoon(070) 210 0000

image_3006Meer informatie
Spoedplein